Skip to main content

WIE ZIJN WE?

KLINISCH PSYCHOLOOG:

LESLIE HODGE

Mijn naam is Leslie Hodge. Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Door mijn activiteiten in het Universitair Ziekenhuis in Brussel, Tejo en de groepspraktijk Strong Mind heb ik ondertussen jarenlang ervaring opgebouwd in het werken met jongeren en volwassenen in de geestelijke gezondheidszorg.

Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 832113387 en ik beschik ook over een visumnummer: 328130.

Dankzij de therapieopleiding Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie van Antwerpen pas ik technieken toe uit verschillende psychologische theorieën zoals de systeemtheorie, de cognitieve-gedragstheorie en de narratieve theorie bij het geven van psychotherapie. Ik heb daarnaast de training tot ACT-therapeut gevolgd. Acceptance and Commitment Therapy is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie, waaruit ik eveneens graag technieken toepas.

Ik heb Strong Mind opgericht en ben coördinator van de groepspraktijk. Ik kan je begeleiden in het Nederlands, Frans of Engels.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psychologe Leslie Hodge.

KLINISCH PSYCHOLOOG:

LIESBET NUIJTEN

Mijn naam is Liesbet Nuijten. Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent.

Als klinisch psycholoog werk ik al meer dan tien jaar in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg met zeer diverse problematieken, zoals depressieve klachten, persoonlijkheidsproblemen, moeilijkheden met emotieregulatie en complex trauma. Daarnaast begeleid ik bij Similes familieleden van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Ik ben opgeleid als systeempsychotherapeut. Volgens de systeemtherapie staat een klacht nooit op zichzelf, maar speelt de ruime relationele context een rol in het ontstaan en voortbestaan van psychische problemen. Ook heb ik een extra opleiding gevolgd in de dialectische gedragstherapie, een therapievorm voor het behandelen van emotieregulatieproblemen waarbij acceptatie en verandering centraal staat. In mijn begeleidingen combineer ik technieken uit beide stromingen, afgestemd op de noden van de cliënt. Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht.

Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 852109904 . Ik beschik ook over een visumnummer: 274731. Ik begeleid je graag in het Nederlands.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psychologe Liesbet Nuijten.

KLINISCH PSYCHOLOOG & KLINISCH SEKSUOLOOG:

LAURA QUINTIENS 

Mijn naam is Laura Quintiens. Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische Psychologie en Master in de Seksuologie aan de KU Leuven.
Mijn eerste ervaring deed ik op binnen de kinderpsychiatrie te Gasthuisberg o.l.v. prof dr Peter Adriaenssens. Daarna heb ik op het CGG Kempen gewerkt met kinderen, jongeren en koppels. Momenteel werk ik op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Ik ben dus gekend met zeer diverse problematieken, waaronder gehechtheidsproblemen, traumaverwerking, laag zelfbeeld, moeilijkheden met contactvaardigheden, identiteits- en zingevingsvragen, relationele en seksuele vragen en emotieregulatie.
Sinds kort volg ik ook een therapieopleiding in relatie-, gezins en systeemtherapie aan de Interactie Academie te Antwerpen.

Zelf ben ik afkomstig uit de Kempen. Ik heb altijd in de Scouts gezeten en in de kinderopvang gewerkt als jobstudent. Ik heb dus een heel groot hart voor kinderen en gezinnen! Van persoon ben ik iemand open, goedlachs en optimistisch, waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. Mijn levensspreuk luidt dan ook “Het leven is een feest, maar je moet de slingers zelf ophangen”. Hier wil ik jullie als cliënten dan ook graag bij op weg helpen en in ondersteunen.

Kinderen en jongeren tot 21 jaar kunnen bij mij terecht voor individuele begeleiding. Hiernaast bied ik ook relatietherapie voor alle leeftijden aan. Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 962133523.

Ik beschik ook over een visumnummer: 328628. Ik begeleid je graag in het Nederlands of Engels.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psycholoog en relatietherapeut Laura Quintiens.

KLINISCH PSYCHOLOOG:

LOES VINGERHOETS

Mijn naam is Loes Vingerhoets. Ik ben afgestudeerd als Master in de Neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht.

Als psycholoog deed ik ervaring op in het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Daarnaast heb ik in Nederland bij Silver Psychologie Tilburg gewerkt. Hier heb ik psychologische hulp geboden voor uiteenlopende psychische klachten en gebruikte daarbij schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR (eye movement desensitization and reprocessing). Hier heb ik tevens mijn EMDR-certificaat behaald. Bij mijn begeleidingen staan empathie, betrouwbaarheid, geduld en oprechtheid centraal.

Ik richt mij op de begeleiding van jongvolwassenen & volwassenen. Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 94213049. Ik beschik over een visumnummer: 351273. Ik begeleid je graag in het Nederlands of in het Engels.

Je kan via het contactformulier een afspraak maken.

KLINISCH PSYCHOLOOG:

CANDICE SABITI 

Mijn naam is Candice Sabiti. Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als klinisch psycholoog deed ik ervaring op in het psychiatrisch ziekenhuis Multiversum te Boechout. Daar werkte ik met volwassenen met een verslavingsproblematiek.

Momenteel werk ik ook als psycho-pedagogisch consulent bij een Centrum voor Leerlingbegeleiding (CLB). Hier begeleid ik kinderen, jongeren en hun gezinscontext.
Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht voor begeleiding.Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 922122023. Ik beschik ook over een visumnummer: 263701.

Ik kan je begeleiden in het Nederlands , Engels en Frans.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psycholoog Candice Sabiti.

KLINISCH PSYCHOLOOG:

SARAH MERMANS 

Mijn naam is Sarah Mermans. Ik ben afgestudeerd als Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent.

Als klinisch psycholoog deed ik ervaring op in het psychiatrisch ziekenhuis Karus te Gent. Daar heb ik op de afdeling Angst en Stemming voornamelijk gewerkt met mensen die kampen met stress- en burnout klachten, laag zelfbeeld, relationele problemen, depressieve gevoelens, angsten, manisch-depressieve gevoelens,…
Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij Tejo, waar laagdrempelige therapie wordt geboden aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. In deze begeleiding richt ik me op (jong)volwassenen met uiteenlopende psychische klachten. Deze klachten kunnen zich voordoen op verschillende gebieden: de eigen identiteit, relaties, studies, werk, gezondheid,…
Ik geloof sterk in de uniciteit van ieder (levens)verhaal en ga graag samen met jou op zoek naar manieren om de uitdagingen, waarvoor je wordt gesteld, aan te pakken of te voorzien van een nieuw perspectief. Vertrouwelijkheid, authenticiteit en vrijheid van spreken staan centraal in de begeleiding.

Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 972134254. Mijn visumnummer is 356681. Ik begeleid je graag in het Nederlands of Engels.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psycholoog Sarah Mermans.

PSYCHOLOOG:

KAREN VAN DEN BRANDEN 

Mijn naam is Karen Van den Branden. Ik ben afgestudeerd als Master in de arbeids- en organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als psycholoog volgde ik daarnaast ook de opleiding bemiddeling aan de Universiteit van Antwerpen. Verder heb ik ervaring met de rol van vertrouwenspersoon. Mijn vaardigheid situeert zich op het vlak van conflicten op het werk en loopbaanbegeleiding. Daarnaast help ik graag bij levensthema’s als zingeving, relatieproblemen en kinderwens.

Onder meer de therapie-opleiding ACT (Acceptance & Commitment) geeft mij de tools om jou verder op weg te helpen tijdens een moeilijkere periode in je leven.

Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie, mijn erkenningsnummer is 762130865. Ik begeleid je graag in het Nederlands of in het Frans.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan psycholoog Karen Van Den Branden.

TOEGEPAST PSYCHOLOOG:

ANIKA HOEKMAN

Mijn naam is Anika Hoekman, Ik ben afgestudeerd als toegepast psycholoog aan de Saxion Universiteit in Deventer.

 

Als toegepast psycholoog en jeugdwerker deed ik ervaring op in de functie casemanager jeugd en gezin in Nederland. Ik heb een masterclass sociale psychologie afgerond en ben klinisch psycholoog in opleiding. Voorts ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblemen bij jongeren, daarnaast begeleid ik jongeren bij het opbouwen van zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook heb ik ervaring in autisme en begeleiding bij hoogsensitiviteit. 

Ik ga graag met jou op onderzoek naar wat je zorgvragen zijn, wat jij en je netwerk al hebt ondernomen, wat jij nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Ook kunnen we kijken wat jouw talenten en krachten zijn en deze versterken. Ik werk vanuit een positieve oplossingsgerichte benadering, voor het versterken van je eigen kracht en waar nodig die van je omgeving.

Jongeren en jongvolwassenen kunnen bij mij terecht voor begeleiding van eetproblemen, hooggevoeligheid, negatieve gedachten, het versterken van zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 

Ik begeleid je graag in het Nederlands.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan toegepast psycholoog Anika Hoekman.

KLINISCH ORTHOPEDAGOOG:

BRECHT POLSPOEL

Mijn naam is Brecht Polspoel. Ik ben afgestudeerd als Master in de Pedagogische Wetenschappen – Orthopedagogiek aan de KU Leuven. Daarnaast heb ik ook een doctoraat in de Neurowetenschappen (KU Leuven).

Ik heb jarenlang ervaring als psychologisch studentenbegeleider aan de Universiteit Antwerpen, waar ik studenten help met allerhande psychologische problemen die op hun pad komen.

Ik richt me in mijn begeleidingen op zowel jongeren als volwassenen die bijvoorbeeld kampen met angst- of stressklachten, perfectionisme, depressieve gevoelens, of problemen met identiteit en zelfvertrouwen. Ik werk voornamelijk gedragstherapeutisch en ben opgeleid in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hierbij staat het accepteren van de zaken in ons leven die we niet kunnen veranderen centraal en ga ik samen met jou op zoek naar hoe we jouw leven waardenvol kunnen invullen. Verder gebruik ik ook de ervaring van mijn doctoraat om duiding te geven bij hoe je brein juist omgaat met deze problemen, om beter te begrijpen wat er aan de hand is.

Ik ben geregistreerd bij de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen, ben erkend door de Vlaamse Overheid en beschik over een visumnummer (356104).

Ik begeleid je graag in het Nederlands of het Engels.

 

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan klinisch orthopedagoog Brecht Polspoel.

KLINISCH SEKSUOLOOG:

GRETL MICHIELSEN

Mijn naam is Gretl Michielsen. Na een Bachelor in Sociologie en een Bachelor in Filosofie, studeerde ik af als Master in Seksuologie.

Als klinisch seksuoloog (i.o.) en relatietherapeut begeleid ik individuen en koppels in hun zoektocht naar een groter relationeel en seksueel welzijn. In een eerste gesprek verkennen we de hulpvraag en de achtergrond waartegen de hulpvraag zich heeft gevormd. Op basis van die informatie wordt gezocht naar concrete doelstellingen. In de vervolgsessies wordt er naar die doelstellingen toegewerkt, enerzijds via gesprekstherapie, anderzijds en zo gewenst via oefeningen.

Momenteel volg ik de Permanente Vorming Relaxatietherapie voor Kinderen en Volwassenen aan de KU Leuven. Daarnaast verdiep ik me via zelfstudie in rouw en existentiële thema’s. Mijn Master in Seksuologie behaalde ik aan de KU Leuven. In het kader van die opleiding liep ik stage in het Sint-Franciscusziekenhuis te Heusden-Zolder. Daar werd ik vertrouwd met een systeemtherapeutische en oplossingsgerichte manier van werken.

Mijn Bachelor in Filosofie behaalde ik eveneens aan de KU Leuven. Mijn Bachelor in Sociologie behaalde ik aan de Université Libre de Bruxelles. Dankzij beide opleidingen verwierf ik een breed en analytisch denkkader.

Jongvolwassenen en volwassenen kunnen bij mij terecht. Ik kan begeleiding bieden in het Nederlands, Frans en Engels.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan klinisch seksuoloog/ relatietherapeute Gretl Michielsen.

KLINISCH SEKSUOLOOG:

YOLIEN MERTENS 

Mijn naam is Yolien Mertens, afgestudeerd als Bachelor in de Vroedkunde, klinisch seksuoloog (io) en relatietherapeut.

Als klinisch seksuoloog verlaag ik de drempel om over intieme onderwerpen zoals seks en seksualiteit te praten.

Als vroedkundige begeleidde ik zwangeren en koppels op de afdelingen materniteit, gynaecologie, verloskamer en neonatologie in verschillende Antwerpse ziekenhuizen zoals AZ Klina en ZNA Jan Palfijn. Daarnaast zorgde ik voor de begeleiding van moeder en kind aan huis.
Ik bied individuele en relationele begeleiding met behulp van sekstherapie, gesprekstherapie en oefentherapie. Mijn medisch vroedkundige achtergrond laat toe cliënten met klinische problemen beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Binnen de relatietherapie focus ik mij voornamelijk op seksualiteit en intimiteit. Ik begeleid koppels in het opnieuw verbinding zoeken en maken met elkaar.
Mensen van alle leeftijden kunnen geconfronteerd worden met seksuele problemen, zorgen of klachten. Ik richt mij op de begeleiding van jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.
Ik kan je in het Nederlands en Engels begeleiden.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan klinisch seksuoloog/ relatietherapeute Yolien Mertens.

LOOPBAANBEGELEIDER:

KELLY SNOECK

Mijn naam is Kelly Snoeck. Ik ben afgestudeerd als Master in de Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent en behaalde tevens het certificaat van de postgraduaten Management & Communicatie en Inspirerend Coachen. Daarnaast volgde ik een opleiding in Acceptance & Commitment Therapy en ben ik geaccrediteerd voor het TaPas for Professionals profiel.
Als loopbaan- en leefcoach begeleid ik jou naar een helder beeld van wie je bent, wat je echt belangrijk vindt en hoe je jouw leven en loopbaan hiermee kan laten samenvallen.
Tijdens de begeleiding maken we de beweging van binnen naar buiten. Vanuit jouw waarden, talenten, drijfveren ,… – jouw unieke kern – definiëren we jouw doelen en wie of wat jou belemmert om die te bereiken. We staan stil bij hoe je denkt, wat jouw overtuigingen zijn, hoe je je voelt. Samen werken we aan jouw zelfbewustzijn, jouw zelfkennis en persoonlijk leiderschap.
Heb je vragen over de richting die je professioneel uit wilt gaan, hoe je jouw talenten optimaal kan ontplooien, hoe je meer betekenis uit jouw job kan halen, hoe je kan omgaan met stress of conflicten in jouw leven of op het werk, hoe je jouw werk na lange periode van afwezigheid kan hervatten, hoe je niet langer vastloopt op dezelfde patronen?  Dan help ik je heel graag verder.

 

Loopbaancheques van de VDAB worden aanvaard.

Je kan via het contactformulier een vraag stellen aan loopbaan – en leefcoach Kelly Snoeck.

WACHTLIJST

Als er in onze online agenda geen mogelijkheid is om een afspraak te maken bij een therapeut,
kan je jezelf op onze wachtlijst aanmelden.
Zodra er opnieuw begeleidingen mogelijk zijn, contacteren we jou.